Târgul național de agricultură Agro Expo Bucovina și Forumul Economic „Agricultura încotro?”, organizate în acest sfârșit de săptămână, la Suceava

User Rating:  / 0
PoorBest 

agro expo bucovina 2019Târgul național de agricultură Agro Expo Bucovina și Forumul Economic „Agricultura încotro?”, organizate în acest sfârșit de săptămână, la Suceava

Cea de-a XVII-a ediție a Târgului național de agricultură și industrie alimentară „Agro Expo Bucovina” s-a desfășurat în acest sfârșit de săptămână, la Suceava, evenimentul fiind organizat de Camera de Comerț și Industrie Suceava. În acest context, în data de 29 martie 2019, Camera de Comerț și Industrie din Suceava în parteneriat cu revista „Lumea Satului”, Radio Antena Satelor și Asociația Comunelor din România a organizat și cea de-a XI-a ediție a Forumului Economic „Agricultura încotro?”.

La acest eveniment au participat secretarul de stat Claudiu Sorin Roșu Mareș, experți din cadrul Direcției pentru Agricultură Județeană Suceava, ai Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Suceava, ai Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Suceava, reprezentanți din cadrul Instituției Prefectului Suceava, ai Agenției Naționale a Zonei Montane, ai Institutului de Cercetări Economice și Sociale „Gh. Zane” Iași, precum și fermieri, producători, procesatori, președinți de asociații.

În cadrul întâlnirii au avut loc dezbateri și schimburi de idei pe mai multe teme de actualitate cu care sectorul agricol se confruntă în prezent, între care amintim: școlarizarea lucrătorilor din ferme, îmbunătățirea condițiilor pentru valorificarea producției obținute de către fermieri, sprijinirea familiilor de fermieri ce revin în România în vederea reintegrării sociale și facilitării investițiilor în agricultură, necesitatea unor programe de sprijin pentru fermierii vârsnici.

Reprezentanții Agenției Naționale a Zonei Montane au susținut o prezentare cu tema ”Agricultura montană 2019 – Produsul montan, motor de dezvoltare pentru zona montană din România”.

Târgul național de agricultură și industrie alimentară „Agro Expo Bucovina” a oferit ocazia vizitatorilor de a-și achiziționa produse ce au dobândit dreptul de utilizare a mențiunii de calitate facultative „produs montan”, precum: șvaițer „Călimani”, cașcaval „Călimani”, cașcaval afumat „Călimani”, brânză frământată „Călimani”, telemea „Călimani”.

Vizitatori Counter

003061038
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
2893
9393
18339
2998156
100450
145668
3061038

IP-ul tau: 100.26.182.28
Server Time: 2019-09-17 07:14:50