Pâinea şi Tortul Anului 2017, premiate, în martie, la GastroPan

User Rating:  / 0
PoorBest 

image001Numeroşi brutari şi cofetari din toată ţara vor intra în cursa pentru premierea celei mai inovatoare pâini şi a celui mai gustos tort, cu prilejul expoziţiei GastroPan. Concursurile GastroPan se vor desfăşura în cadrul celei mai mari expoziţii dedicate sectorului de panificaţie, cofetărie şi HoReCa, ce se va desfăşura în perioada 23-25 martie 2017 la Redal Expo din Sibiu. Dintre cele 9 categorii competiţionale, concursurile care desemnează Tortul şi Pâinea Anului 2017 sunt cele mai atractive, atât pentru concurenţi cât şi pentru publicul larg. Înscrierile la Concursurile GastroPan 2017 se fac până pe 10 februarie.

Dincolo de trofeele şi premiile oferite de organizatori și sponsori, câştigătorii vor beneficia de o promovare mediatică intensă. În plus, reţeta Tortului Anului va putea fi preluată şi de alţi  producători din ţară, produsul ajungând astfel la cât mai mulţi consumatori.

Tortul Anului 2017 va fi cel mai gustos tort realizat din ingrediente exotice

Pentru câştigarea trofeului Tortul Anului 2017, concurenţii vor fi provocaţi să dezvolte gusturi originale, creative şi delicioase, folosindu-se de ingrediente exotice, tematica acestei categorii de concurs  fiind Exotic Cakes. Cofetăria care îşi va adjudeca trofeul Tortul Anului 2017 se va bucura de o campanie de promovare în mass media, iar, după eveniment, tortul va putea fi produs de orice alt laborator de cofetărie din Ţară, cu condiţia de a respecta reţeta originală şi de a promova produsul sub denumirea de „Tortul Anului 2017 - GastroPan”.

Vor fi premiate cea mai bună pâine artizanală şi industrială

Concursurile GastroPan 2017 revin cu două subcategorii la competiţia pentru titlul „Pâinea Anului 2017”, în funcție de procesele tehnologice (artizanale sau industriale) şi cantităţile produse. Se urmăreşte astfel, pe de o parte valorificarea talentelor micilor producători, dar şi aprecierea investiţiilor în cercetare şi dezvoltare ale producătorilor industriali. În cursa pentru premiul „Pâinea Anului 2017 fabricată industrial în România” se pot înscrie concurenţi reprezentând fabrici industriale care produc pâinea respectivă într-o cantitate mai mare de 300 kg pe zi. Pe de altă parte, concurenţii care se întrec pentru trofeul „Pâinea Anului 2017 realizată artizanal în România” pot fi mici producători care obţin zilnic, în proces artizanal, cel mult 100 kg din pâinea prezentată în concurs. Juriul va decide ţinând cont de factori precum proprietăţile organoleptice (formă aspect, structura miezului şi a cojii, aromă) sau caracterul inovator. Câştigătorii vor beneficia de promovare mediatică în toată ţara, brutăriile care deţin trofeele câştigând astfel notorietate, iar consumatorii dobândind acces la noi sortimente de pâine.

Expoziţia GastroPan îşi aşteaptă vizitatorii în perioada 23-25 martie 2017, în intervalul orar 10:00 - 18:00. Expoziţia va prezenta cea mai diversificată gamă de produse, soluții şi tehnologii existente pe piaţă: de la echipamente şi tehnologiile cele mai moderne, materii prime şi accesorii inovatoare, produse şi servicii IT, soluţii de igienizare, până la ambalaje şi accesorii pentru decorarea torturilor.

PROGNOZA METEO