Senatul este pro "Carne de porc din fermele româneşti"

User Rating:  / 0
PoorBest 

carne de porc1Programului "Carne de porc din fermele româneşti", prin care se acorda scheme de ajutor de stat producatorilor de carne de porc a fost aprobată luni de plenul Senatului, legea urmând să fie trimisă Camerei Deputaţilor, care este for decizional, informează Mediafax.

"Propunerea legislativă are ca obiect de reglementare instituirea unei scheme de ajutor de stat având ca obiectiv implementarea Programului carne de porc prin care se acordă ajutoare destinate depăşirii dificultăţilor din sector, în sensul dezvoltării activităţii de creştere a porcinelor şi al menţinerii cel puţin a nivelului actual de producţie. Programul urmează să fie implementat în perioada 2017-2020”, a spus senatorul PSD Doina Silistru în cadrul dezbaterilor.

Proiectul iniţiat de PSD a fost susţinut şi de sensatorii liberali.

Propunerea legislativă a trecut cu 103 voturi "pentru" şi un vot împotrivă.

"Carne de porc din fermele româneşti" prevede alocarea pentru perioada 2017-2020 a sumei de 446 de milioane de euro. Pentru 2017, urmează să fie alocate 86 de milioane de lei, bani de la bugetul de stat, valoarea unui pachet fiind echivalentul a 10.000 euro pentru porcii graşi care se livrează şi se clasifică în abatoare autorizate.

PROGNOZA METEO