Sănătatea plantelor fara granite: Reuniune a 20 de state pe tema standardelor internaționale

User Rating:  / 0
PoorBest 

Conventia Internaționala pentru Protectia Plantelor CIPPFAO și Secretariatul Convenției Internaționale pentru Protecția Plantelor (CIPP) și Standardele Internaționale pentru Măsurile Fitosanitare au reunit experți din 20 de țări și câteva organizații internaționale pentru un atelier intens de șase zile, în această săptămână, în apropiere de orașul Moscova, pentru a discuta eventualele modificări ale standardelor internaționale pentru măsurile fitosanitare. De asemenea, experții își propun să-și aprofundeze cunoștințele despre problemele fitosanitare și să învețe cum să producă rapoarte naționale privind dăunătorii.

"Comerțul internațional sigur în condiții de siguranță nu poate funcționa decât dacă partenerii se străduiesc ca plantele și produsele vegetale să nu aibă dăunători", a spus Piotr Wlodarczyk, ofițer agricol al FAO, intr-un comunicat de presă al FAO remis redactiei Agroazi.ro.

El a menționat că minimizarea dăunătorilor necesită o legislație adecvată, cunoștințe instituționale, material săditor fără dăunători și sisteme funcționale pentru monitorizarea și prognoza dăunătorilor.

"Este, de asemenea, foarte important ca țările importatoare și exportatoare să urmeze procedurile armonizate descrise în standardele internaționale", a adăugat el. "Întâlnirea din această săptămână are scopul unei informări mai aprofundate despre aceste standarde".

Scopul Convenției și al standardelor internaționale este de a preveni introducerea și răspândirea dăunătorilor plantelor care au un impact negativ asupra plantelor, atât cultivate, cât și sălbatice.

Îmbunătățirea punerii în aplicare a acestor standarde în ceea ce privește circulația internațională a semințelor va constitui un punct central în atelier. Alte subiecte includ legăturile dintre sănătatea plantelor și protecția mediului (cu accent pe plantele străine invazive), gestionarea riscurilor generate de containerele maritime și "ePhyto" - sistemul global nou dezvoltat pentru emiterea și schimbul de certificate fitosanitare electronice.

FAO oferă sprijin pentru punerea în aplicare a Convenției. La atelier, Wlodarczyk a prezentat șapte dintre proiectele FAO la nivel de țară și unul dintre proiectele sale la nivel regional privind problemele fitosanitare.

"Fiecare regiune are propriile particularități", a spus el. " Fiecare dintre țările din regiune se confruntă cu diferite provocări: filoxera de struguri în Armenia, în Azerbaidjan - probleme de inspecție și la serviciile de diagnosticare, în Georgia - probleme de monitorizare, iar în Uzbekistan probleme ce țin de protecția soiurilor de plante".

Evenimentele regionale precum această conferință oferă țărilor posibilitatea de a identifica similarități și de a împărtăși idei și experiențe bune care vor ajuta la rezolvarea problemelor comune.

Întâlnirea face parte dintr-o serie de ateliere regionale care se desfășoară în șapte regiuni din întreaga lume, organizate de Secretariatul CIPP în colaborare cu FAO și diverse organizații internaționale și regionale.

Vizitatori Counter

003061282
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
3137
9393
18583
2998156
100694
145668
3061282

IP-ul tau: 100.26.182.28
Server Time: 2019-09-17 08:02:26