România se apropie de 2 milioane de hectare irigate

User Rating:  / 0
PoorBest 

campania de irigatii 22Până la sfârșitul anului, România va avea două milioane de hectare de terenuri agricole irigate, acesta fiind și unul din obiectivele pe care și le-a propus Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

"După cum se ştie, ne-am propus să irigăm până la sfârşitul anului 2020 două milioane de hectare”, a declarat ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), într-o vizită de lucru în judeţul Covasna.

Oficialul Agriculturii a efectuat o vizită în Covasna, în 2 iulie, cu ocazia amenajării irigațiilor CÂMPU FRUMOS, care deservește 2.998 ha de culturi agricole, sursa de apă fiind râul Olt. Se execută lucrări de reabilitare pentru refacerea bazinului de aspirație, a instalațiilor electrice, pentru montarea agregatelor de pompare. Termenul de finalizare a lucrărilor este luna decembrie a acestui an.Lucrările de reabilitare şi modernizare a celor 56 de staţii de irigat începute în urmă cu aproape trei ani, care vor acoperi cele aproape 2 milioane de hectare, se apropie de finalizare, la ora actuală fiind irigabile 1,4 milioane de hectare de teren agricol.

„În această suprafaţă intră şi Covasna, un judeţ mic, dar care are posibilităţi mari (...) Nu mai avem mult până la 2 milioane de hectare, am ajuns la 1,4 milioane de hectare. Programul se va realiza. În agricultură toate programele pe care ni le-am stabilit prin programul de guvernare sunt realizate, iar în sistemul de irigaţii este chiar o situaţie mai bună, pentru că avem obiective de investiţii care sunt mai repede finalizate, sunt investiţii care s-au finalizat cu un an mai devreme. Avem perspective frumoase şi pentru celelalte investiţii, astfel încât să putem să ajungem la obiectivul final pe care l-am exprimat şi pe care îl ştiţi, de a iriga două milioane de hectare de teren în România (...) Ne-am propus ca în etapa următoare, şi lucrăm din acest punct de vedere, să introducem în Planul Naţional de Irigaţii, din 2020 încolo, încă un milion şi ceva, aproape un milion şi jumătate de hectare"

Printre proiectele de importanţă majoră pentru agricultura românească se numără canalul de irigaţii Siret-Bărăgan . "Anul viitor vom fi în situaţia de a lucra efectiv la canalul Siret-Bărăgan, pentru a duce la finalizare această lucrare extrem de importantă la nivelul ţării şi foarte valoroasă pentru fermieri", a mai spus Petre Daea.

Vizitatori Counter

003260887
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
6731
8985
15716
3198371
96838
203461
3260887

IP-ul tau: 35.173.50.107
Server Time: 2019-10-14 18:20:25