România și Vietnam au înceiat un memoradum în domeniile agriculturii și sanitar-veterinar

User Rating:  / 0
PoorBest 

memoradum agricultura Romania VietnamDaniel Dumitru Botănoiu, secretar de stat al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, împreună cu Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, au semnat luni, 15 aprilie 2019, un Memorandum de Înțelegere cu Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale al Republicii Socialiste Vietnam, informează un comunicat al instituției. Scopul principal al acestuia este de a stabili cadrul general de cooperare în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale, al sănătății animale și al siguranței alimentare.

Astfel, părțile vor colabora pe chestiuni în materie de producție vegetală și animală, aspecte fitosanitare și aspecte legate de sănătatea animalelor, în domeniul tehnologiei pentru producția și procesarea produselor agricole. Un alt sector de cooperare este cel al creșterii animalelor, fiind de interes tehnologiile de producție, aspecte nutriționale, reproductive sau genetice. România și Vietnam vor coopera, de asemenea, și în ce privește infrastructura și mecanizarea agriculturii – domeniul îmbunătățirilor funciare și sisteme moderne de irigare, precum și în domeniul dezvoltării pieței produselor agroalimentare.

De interes pentru ambele părți este cooperarea pentru îmbunătățirea dezvoltării organizațiilor de fermieri, pentru îmbunătățirea producției, reglementarea și certificarea agriculturii ecologice, precum pe aspecte ce vizează calitatea produselor alimentare și controlul siguranței produselor agroalimentare.

În ceea ce privește cercetarea și formarea în domeniul agricol, România și Vietnam vor colabora, de asemenea, în domeniul sănătății și bunăstării animalelor și al siguranței alimentare.

În urma Memorandumului semnat astăzi, România și Vietnam vor promova și facilita cooperarea între întreprinderi, instituții și agenți economici din cele două țări, care activează în domeniul agriculturii și dezvoltării rurale.

Semnarea a avut loc în contextul vizitei oficiale pe care prim-ministrul R. S. Vietnam, Nguyen Xuan Phucde, o efectuează astăzi, 15 aprilie 2019, la Palatul Victoria, unde s-a întâlnit cu prim-ministrul român, Viorica Dăncilă.

Vizitatori Counter

002954651
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
570
6385
6955
2893987
139731
198557
2954651

IP-ul tau: 34.238.189.171
Server Time: 2019-08-26 03:11:12