Reuniunea informală a Directorilor Generali și Atașaților pentru Pescuit de la Murighiol

User Rating:  / 0
PoorBest 

reuniune murighiolReuniunea informală a Directorilor Generali şi Atașaților pentru Pescuit a fost programată în calendarul acțiunilor organizate cu prilejul deținerii președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene de către tara noastră şi s-a desfășurat în perioada 25-28 Iunie 2019, în Delta Dunării, la Murighiol, în județul Tulcea.

La această acțiune, care a fost organizată de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, împreună cu Agenția Națională pentru Pescuit și Agricultură, deschisă oficial de secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu în data de 26 iunie 2019, au participat reprezentanți ai tuturor statelor membre ale Uniunii Europene, ai Comisiei Europene precum şi ai Secretariatului General al Consiliului Uniunii Europene.

Dezbaterile avute în cadrul Reuniunii informale a Directorilor Generali şi Atașaților de Pescuit din Statele membre au fost centrate pe provocările şi oportunitățile de dezvoltare a acvaculturii în Uniunea Europeană, analizându-se măsurile întreprinse pentru sprijinirea sectorului acvaculturii la nivel comunitar.

”În condițiile în care cererea pentru pește și produse din pește este în continuă creștere și presiunea prin pescuit pe resursa acvatică vie este tot mai mare, activitatea de acvacultură contribuie la reducerea presiunii prin pescuit asupra resurselor acvatice vii din mări și oceane, fără a afecta sustenabilitatea activităților de pescuit comercial și contribuie totodată la asigurarea unor produse de calitate, sănătoase pentru populația țărilor noastre”, a afirmat secretarul de stat Daniel Dumitru Botănoiu.

În programul acestei reuniuni, a fost inclusă şi vizitarea cu ambarcațiuni a unor ecosisteme naturale, pentru ca oaspeții din statele membre să cunoască bogăția faunei si florei din Delta Dunării. Delta Dunării este a treia ca mărime din Europa şi se află pe locul 22 la nivel mondial. Aici sunt întâlnite 30 de habitate protejate la nivel european, dintre care 8 sunt strict protejate, unele dintre acestea fiind întâlnite doar în România.

 

Vizitatori Counter

003260953
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
6797
8985
15782
3198371
96904
203461
3260953

IP-ul tau: 35.173.50.107
Server Time: 2019-10-14 18:36:40