Reuniunea celui de-al III-lea Comitet de Monitorizare pentru POPAM

User Rating:  / 0
PoorBest 

reuniunea comitetuluiReuniunea celui de-al III-lea Comitet de Monitorizare pentru Programul Operațional pentru Pescuit și Afaceri Maritime (POPAM) s-a desfăşurat în 29 iunie 2017 , eveniment organizat de Direcția Generală Pescuit - Autoritate de Management pentru POPAM (DGP-AMPOPAM).

La această întâlnire au participat Alexandru POTOR, secretar de stat al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Fabrizia BENINI, șef de unitate la DG MARE, reprezentanții DGP-AMPOPAM, precum și membri ai Comitetului de Monitorizare și invitați.

Au fost prezentate stadiul actual de implementare, cadrul de performanță al POPAM, activitățile de control și colectare date întreprinse de ANPA, fiind discutate măsurile necesare pentru evitarea riscului de dezangajare a fondurilor europene pentru pescuit și afaceri maritime.

În cadrul discuțiilor, secretarul de stat Alexandru Potor a subliniat că succesul implementării POPAM depinde într-o mare măsură de o relație cât mai strânsă a Autorității de Management cu potențialii beneficiari și că, o atenție aparte trebuie acordată proiectelor depuse și respinse.

Solicitanții trebuie să înțeleagă clar ceea ce nu a fost în regulă cu proiectul depus, pentru a avea șansa unui proiect de succes la apelurile următoare. În spiritul apropierii de potențialii beneficiari, la sugestia secretarului de stat, Alexandru Potor, Autoritatea de Management va organiza, în București, o întâlnire cu potențialii beneficiari în care vor fi discutate cauzele generale care au dus la respingerea unor proiecte și cum pot fi acestea evitate în viitor.

Ciceronis Cumpănășoiu, directorul general al DGP-AMOPAM, a menționat că în data desfășurării reuniunii Comitetului de Monitorizare sunt deja lansate apelurile de proiecte pentru 10 măsuri, urmând ca astăzi, 4 iulie, să fie lansate apelurile pentru alte 10 măsuri. Detalii despre acestea se găsesc pe site-ul Autorității de Management, www.ampeste.ro

La rândul său, Fabrizia Benini a apreciat activitatea Autorității de Management, afirmând că ritmul actual de implementare trebuie menținut și că o lansare a tuturor măsurilor POPAM va contribui la pregătirea preluării președinției rotative a UE de către România în 2019.

 

PROGNOZA METEO

Vizitatori Counter

000633951
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
2418
4703
12413
584220
96443
153041
633951

IP-ul tau: 54.81.112.7
Server Time: 2018-06-19 09:34:32