Regiunea Mării Negre a devenit primul exportator de cereale din lume, cu 20% din producția globală

User Rating:  / 0
PoorBest 

Regiunea Mării Negre a devenit primul exportator de cereale din lume, cu 20% din producția globală, iar Portul Constanța are, la ora actuală, o supra-capacitate de aproximativ 40%, a declarat, marți, într-o conferință de specialitate, Alexandru Crăciun, director comercial al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime (CNAPM) Constanța.

"În Marea Neagră nu se află doar portul Constanța, care exportă foarte multe cereale. Ucraina mai are patru porturi și Rusia încă două porturi. Așa cum v-am spus, în ultimii cinci ani s-a văzut un progres fantastic al acestei materii prime. Există o asociere între nevoia de valută pentru o țară ca Ucraina, care trece printr-o perioadă foarte grea, din cauza războiului cu Rusia, iar la fel, nevoia de valută a Rusiei, care trece printr-o perioadă foarte grea din cauza sancțiunilor impuse de Uniunea Europeană. Așadar, au nevoie de valută, vând materie primă 'la greu'... cerealele sunt o materie primă. Regiunea Mării Negre a devenit primul exportator de cereale din lume, cu 20% din producția globală (...) Portul Constanța este cel mai mare port din Marea Neagră și unul dintre cele mai mari din Europa (...) are o capacitate operațională anuală de aproximativ 100 de milioane de tone, ceea ce înseamnă că acum avem o supra-capacitate de aproximativ 40%, poate opera orice fel de marfă, în afară de gaz natural lichefiat", a spus Crăciun.

Potrivit acestuia, diferența dintre portul Constanța și alte porturi este că acesta are posibilitatea "de a se dezvolta în interior", în incinta portului funcționând circa 1.000 de companii, iar comerțul cu cereale s-a dublat în cinci ani, la peste 20 de milioane de tone.a are, la ora actuală, o supra-capacitate de aproximativ 40%, a declarat, marți, într-o conferință de specialitate, Alexandru Crăciun, director comercial al Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime (CNAPM) Constanța.

Vizitatori Counter

001026881
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
554
1744
554
1011736
54082
142148
1026881

IP-ul tau: 54.92.190.11
Server Time: 2018-09-23 09:09:23