Paştele va veni cu sacrificarea a circa 100.000 de miei, în Sibiu

User Rating:  / 0
PoorBest 

mieldesacrificatAproximativ o sută de mii de miei din judeţul Sibiu, vor fi sacrificaţi pentru Paşte, cifra reprezentând circa un sfert din efectivele de tineret ovin, din acest judeţ.
 
"În judeţul Sibiu sunt aproximativ 400.000 de miei. Apreciem că aproximativ 30.000 vor fi sacrificaţi local. În cadrul comerţului intraunional din istoria recentă, anul acesta activitatea fiind dinamică, sunt preluaţi între 40.000 şi 60.000 de capete. În ordinea ponderii de achiziţionare a mieilor din România, ţările implicate în acest comerţ intra-comunitar sunt Grecia, Italia şi Germania. La data la care discutăm sunt antamate la nivel interstatal discuții despre deschiderea unei pieţe de export cu Iordania", a precizat Ciprian Botezatu.

Mieii vor fi sacrificaţ în trei abatoare din judeţul Sibiu, situate în localităţile Mediaş, Cisnădie şi Bungard. Populaţia va putea cumpăra miei care se vând numai în spaţii autorizate sanitar veterinar, respectiv magazine specializate, hale de carne autorizate, măcelarii. Potrivit autorităţilor, este exclus comerţul stradal cu carne de miel.

PROGNOZA METEO