Recoltatul de pepeni și grâu din Mehedinți acompaniat de ministrul Agriculturi

User Rating:  / 0
PoorBest 

daea la dabuleni 2În week-end, Petre Daea, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a fost în viyită de lucru în județele Olt și Mehedinți, unde recoltarea pepenilor și a grâului este în toi. 

Primul oprire a făcut-o la Dăbuleni, zonă vestită pentru calitatea si cantitatea pepenilor care luptă cu îndârjire pentru a face față concurenței produselor turcești, mai timpurii și mai...agresive. Aici ministrul a stat de vorbă cu fermierii și s-a interesat de problemele lor, între care cea mai importantă apare a fi necesitatea organizării, pentru a putea pătrund pe piețe pe care încă nu au acces. Vremea a fost și este bună pentru producția de pepeni și prețul de vînzare este (încă) stimulativ, scrie AmosNews.

De la Dăbuleni, ministrul s-a îndreptat spre Săpata (Dolj) unde se seceră de zor grâu. A vizitat ogorul fermierului Filip Cocora, aflat în plină campanie de recoltare, în încercarea de a finaliza operațiunea înainte unor noi rafale de ploaie 

Ultima etapă l-a purtat pe ministru în județul vecin, Mehedinți, la ferma medicului Ciochină. Acesta a avut și el probleme cu ploaia, care i-a mai diminuat recolta, însă încearcă sa recxupereze ce se poate printr-o mobilizare totqală a oamenilor săi.

„Pentru mine aceste vizite - care nu au nimic oficial sau vreo caracteristică de „control” - reprezintă un exercițiu reconfortant de prefigurare a unor evoluții favorabile, care se vor accentua pe măsură ce vor intra în vigoare puncte importante din programul de guvernare. Pot să spun că cel puțin până acum și-au dovedit din plin utilitatea programele „antigrindină” și „Tomata”. În curând își vor demonstra efectele și altele, între care și cele care urmează să fie demarate, conform programului adoptat de Guvernul României, pentru care Agricultura constituie una dintre priorități” - a declarat ministrul Daea pentru reporterul Agenției AMOS News.

PROGNOZA METEO

Vizitatori Counter

000355228
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
3776
5895
15533
302042
126503
149800
355228

IP-ul tau: 54.144.14.134
Server Time: 2018-04-24 13:26:04