Reabilitarea amenajărilor de irigații de la Sinoe și Babadag se desfășoară corespunzător planurilor

User Rating:  / 0
PoorBest 

daea vizita irigatiiStadiul lucrărilor pentru șantierele de reabilitate a amenajărilor de irigații de la Sinoe și Babadag se desfășoară corespunzător planurilor, a anunțat Iridex Group Plastic.

Ministrului Agriculturii, Petre Daea, a vizitat recent alături de echipele Agențiilor Naționale de Îmbunătățiri Funciare - ANIF București, ANIF Constanța și ANIF Tulcea pentru a verifica stadiul lucrărilor.

În cadrul vizitei, s-a constatat că lucrările care au început la debutul lui 2019 sunt deja realizate în proporție de 20% la Sinoe și 12% la Babadag, beneficiind de un ritm susținut de execuție. Menționăm ca progresul semnificativ realizat la amenajarea Sinoe a fost posibil în condițiile menținerii sistemului de irigații în funcțiune, particularitate care se va respecta până la finalizarea lucrărilor.

Dacă avem în vedere menținerea ritmului de finanțare a celor două proiecte de reabilitare a sistemelor de irigații, acestea vor fi finalizate în a doua parte a anului 2020. Cele două contracte de reabilitare însumează o valoare de circa 70 de milioane de lei și sunt realizate de asocierea dintre companiile Acvatot și Iridex Group Plastic.

Amenajarea de irigaţii Sinoe este situată în zona Centrală a Dobrogei. Lucrarea de reabilitare s-a dovedit a fi necesară din cauza gradului mare de degradare a echipamentelor de pompare, precum și canalelor care nu mai funcţionează la parametrii optimi, prevăzuți inițial. Reabilitarea amenajării de la Sinoe are ca sursă de alimentare cu apă lacul Golovița, din complexul lagunar Razelm-Sinoe. Pomparea apei din lacul Golovița se realizează prin staţia de pompare SPB Sinoe, care preia apa și o pompează prin intermediul a două conducte de refulare Dn 2800 mm în lungime de 800 metri fiecare, în canalele de irigații.

Amenajarea de irigații Babadag are o suprafață de 25.161 hectare, situându-se în partea de sud est a județului Tulcea, având ca sursă de alimentare cu apă a amenajării lacul Babadag. Proiectul este de utilitate publică, cu o pondere semnificativă în totalul capacităților generatoare de venituri pentru agricultorii din zonă care se confruntă cu o incidență crescută a secetei.

Realizarea lucrărilor de reabilitare va elimina efectele negative ale pierderilor de apă din canale și va asigura o distribuție mai bună a volumelor de apă, având ca efect creșterea eficienței în exploatarea amenajării. Printre obiectivele acestor lucrări se numără atât creșterea eficienței activităților agricole din zonă, reduceri ale costurilor cu energia electrică și a cheltuielilor de întreținere și exploatare, dar, mai ales, ameliorarea calității mediului și diminuarea surselor de poluare, care este principala misiune a companiei Iridex Group Plastic. Lucrările de reabilitare a construcțiilor celor două stații: SP1 și SRP1, au în vedere și execuția de noi acoperișuri de tip șarpantă, precum și înlocuirea a câte trei agregate de pompare și instalații hidromecanice aferente, în fiecare stație de pompare și a pompelor de amorsare în cazul SP1. Pe durata vizitei, ministrul a declarat ca lucrările de reabilitare a sistemelor de irigații la nivel național sunt realizate corespunzător planurilor, astfel încât 1,4 milioane de hectare de teren agricol sunt irigabile în momentul actual.

Pentru nevoile de irigare extrem de diferite din România, Iridex Group Plastic deține un portofoliu complet de soluții pentru irigat pe care le poate propune agricultorilor, fiind distribuitorul oficial pentru piața românească al grupului IRRIMEC/ OTECH, nume de referință și lider mondial în domeniul echipamentelor pentru i

Vizitatori Counter

003260914
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
6758
8985
15743
3198371
96865
203461
3260914

IP-ul tau: 35.173.50.107
Server Time: 2019-10-14 18:27:33