Producția de carne și lapte trebuie redusă cu 50%, până în 2050

User Rating:  / 0
PoorBest 

carne de porc cu asfSectorul european al creșterii animalelor a depășit limitele sigure pentru emisiile de gaze cu efect de seră, fluxurile de nutrienți și pierderea biodiversității fiind în pericol, se arată într-un studiu realizat de Greenpeace și Fundația Rise, citat de cotidianul britanic The Guardian. Cercetarea avertizează că până în 2050, producția de carne și lapte a Uniunii Europene trebuie redusă cu 50 %.

Cu toate acestea, presiunea asupra crescătorilor de animale este de a-și intensifica activitatea, pe măsură ce populația globală și creșterea veniturilor cresc cererea de produse pe bază de carne și lapte, dincolo de capacitatea planetei de a le furniza.

Co-autorul lucrării, profesorul Allan Buckwell, susține apelul Greenpeace pentru reducerea la jumătate a producției de carne și produse lactate până în 2050, iar raportul său vizează direct politica agrară a Uniunii Europene.

Vizitatori Counter

001128147
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
267
6211
25423
1065150
81433
73915
1128147

IP-ul tau: 54.92.163.105
Server Time: 2018-10-19 01:36:58