Premieră în România: Cris-Tim elimină caragenanul din toată gama de produse

User Rating:  / 1
PoorBest 

Montaj FBc ETC Z17 1Din septembrie, românii se pot bucura de încă o premieră de la Cris-Tim, cel mai mare producător român de mezeluri: compania a reușit să elimine caragenanul din întreaga sa gamă de produse – marcând astfel o premieră în industria alimentară din România.

De acum, pe lângă beneficiile oferite de Eticheta Curată - produse fără gluten, amidon, MDM, soia, arome artificiale, monoglutamat de sodiu, produsele Cris-Tim sunt și fără caragenan.

Realizarea vine ca urmare a promisiunii Cris-Tim de a investi continuu în procesele de îmbunătățire a rețetelor și de a susține eforturile echipelor de cercetare și producție ale companiei, pentru a oferi românilor cele mai bune produse.

Prin eliminarea caragenanului din rețete, Cris-Tim transformă întreaga piață alimentară și demonstrează că putem să ne bucurăm cu adevărat de mezeluri gustoase și sănătoase.

Ce este caragenanul
Caragenanul este un aditiv alimentar a cărui utilizare în industria alimentară este permisă de legislația Uniunii Europene; este frecvent întâlnit în numeroase categorii de alimente, de la deserturi, lactate, produse din carne, pește, sosuri, sucuri, până la bere sau produse făinoase. Caragenanul provine din alge și are rol de gelifiere, de îngroșare a produselor.

Înainte, pentru a asigura textura, în produsele Cris-tim caragenanul se regăsea în cantități infime, de 0,2% - 0,4% din rețetă, ceea ce însemna mai puțin decât greutatea unei picături de rouă.

Însă, deși e permis și frecvent folosit în industria alimentară, Cris-Tim a găsit o soluție de a-l elimina, din dorința de a-și îmbunătăți și mai mult produsele, conform promisiunii făcute încă de la începutul anului, când a anunțat investiții majore în acest sens.

Nu este singura premieră obținută de echipa companiei românești Cris-Tim

Procesul a pornit în această primăvară, când Cris-Tim a reușit să aducă în magazine pentru prima dată în România produsele cu Eticheta Curată, adică fără gluten, amidon, MDM, soia, arome artificiale, monoglutamat de sodiu – și de acum, și fără caragenan.
Produsele cu Eticheta Curată sunt rezultatul unor eforturi imense de cercetare și investiție în procesul de producție și la nivel de rețetă – și care reprezintă la ora actuală cea mai modernă tehnologie din România pentru a obține cele mai bune mezeluri.


“Crezul meu este că fiecare român care cumpără produse Cris-Tim este precum un invitat la masă alături de mine și familia mea. De aceea, promisiunea mea și a întregii echipe din spatele Cris-Tim este să continuăm să căutăm cele mai noi soluții, pentru a pune pe masă românilor mezeluri nu doar gustoase, ci
și sănătoase. Pentru asta, am investit foarte mult, iar eforturile noastre nu se opresc aici” spune Radu Timiș, Președintele Cris-Tim.

Eliminarea caragenanului din mezeluri reprezintă un pas în plus în demersul Cris-Tim de îmbunătățire a produselor. Cris-Tim continuă investițiile în dezvoltarea de noi soluții pentru a oferi mai departe românilor produse cât mai bune, pentru un viitor mai sănătos.

Vizitatori Counter

003109547
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
1818
7233
9051
3042585
148959
145668
3109547

IP-ul tau: 35.175.191.150
Server Time: 2019-09-23 06:46:37