Plățile subvențiilor s-ar putea efectua până la 16 octombrie

User Rating:  / 0
PoorBest 

bani in crestereMinistrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Petre Daea, a declarat, miercuri, referitor la plata în avans a subvențiilor pentru fermieri, că pune în aplicare Programul de guvernare.

"Eu niciodată nu promit, eu fac. Așteptați pe data de 16 (octombrie, n. r.) să se realizeze ceea ce s-a stabilit cu mult timp înainte, în Programul guvernare pe care l-a prezentat președintele PSD, Liviu Dragnea, și care a devenit lege, iar eu o pun în aplicare. Nu au fost probleme cu cererile de plată. După cum bine știți, pe data de 15 mai toți fermierii din România, și vreau să le mulțumesc încă o dată pentru că a fost un efort formidabil și pentru că ei au fost actorii principali, dar și specialiștii de la APIA și primarii din Țara Românească și-au dat mâna ca aceste plăți operabile din data de16 octombrie. Sunt praguri organizatorice pe care le-am trecut bine și până la data de 1 octombrie să se proceseze toate controalele, în așa fel încât linia dreaptă să fie continuată și să nu avem sincope în aplicarea programului pe care l-am stabilit", a spus Daea.

La începutul lunii septembrie, ministrul Agriculturii declara, la Vaslui, că prin schița de rectificare a bugetului, pentru agricultură s-a alocat întreaga sumă, în așa fel încât, începând cu data de 16 octombrie, să fie demarată plata în avans a subvențiilor pentru fermieri, iar începând cu 1 decembrie să fie efectuate plățile finale.

"Va fi plătită întreaga sumă în așa fel încât fermierii să aibă banii la timp, când au nevoie să execute lucrările. În agricultură, ce nu poți face astăzi, mâine s-ar putea să fie prea târziu sau prea costisitor, împovărător pentru fermieri", a precizat Petre Daea.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a participat, miercuri, la conferința anuală a Organizației Europene a Proprietarilor de Pământ (ELO).

Vizitatori Counter

001027167
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
840
1744
840
1011736
54368
142148
1027167

IP-ul tau: 54.92.190.11
Server Time: 2018-09-23 09:53:56