Petre Daea vede bun anul agricol 2017

User Rating:  / 0
PoorBest 

bani agricultoriAnul agricol 2017 este foarte bun, datorită faptului că subvenţiile s-au dat la timp, a declarat Petre Daea, în cadrul conferinţei ZF Agribusiness.

"Am două genţi cu date şi programe, una pe 2017 şi alta pe 2018. Pe 2017, rezultatele sunt bune", a spus ministrul. Eu urmăresc aici, în această geantă a ministrului, toate programele, pentru a putea să le raportez ţării", a precizat Petre Daea.

"Din bugetul de stat au plecat către fermieri 860 de milioane de euro, practic 80% din fermieri au primit subvenţiile într-o perioadă de timp cân câmpul o cere. Iar acum, când vorbim, 85% din suprafeţe sunt însămânţate Trebuie ştiut că banii aceştia se dau mai întâi din bugetul statului, şi apoi se restituie de la UE, dacă sunt respectate regulamentele şi procedurile”, a spus ministrul Agriculturii.

Ministrul Daea a arătat că "în 2017, un an bun din punct de vedere climatic, cu unele mici excepţii în vest şi în sud-vestul Olteniei", au fost realizate producţii mari, chiar unele recorduri.

PROGNOZA METEO