Petre Daea a prezentat prioritǎţile din domeniul mediului, la Bruxwlles

User Rating:  / 0
PoorBest 

Ministrul Agriculturii Petre Daea este prezent la Bruxelles în Comisia pentru mediu, sănătate publică și alimentară (Comisia ENVI) din Parlamentul European, unde a prezentat prioritățile din domeniul mediului pentru perioada președinției României a UE.

Potrivit acestuia, prioritățile se sprijină pe patru piloni: „Europa convergenței”, „Europa siguranței”, „Europa, actor global” și „Europa valorilor comune”.

„Europa convergenței” și coeziunii este primul pilon general obiectiv al Romaniei, care are ca scop dezvoltarea durabila și echitabila pentru toți cetățenii și statele membre prin creșterea competitivității și reducerea decalajelor de dezvoltare, progres social, promovarea conectivității și a digitalizării, stimularea antreprenoriatului și consolidarea politicii industriale.

„Europa siguranței” care se va realiza printr-un plus de coeziune între statele membre în fața noilor provocări de securitate ce amenință siguranța cetățenilor și sprijinirea inițiativelor de cooperare în domeniu.

Cel de al treilea pilon are ca obiectiv general este Europa, actor global și consolidarea rolului global al Europei prin continuarea procesului de implementare a Strategiei Globale, asigurarea resurselor necesare la nivelul Uniunii, promovarea politicii de extindere, acțiunea Uniunii în vecinătate și implementarea angajamentelor globale ale UE.

Pentru „Europa valorilor comune” se stabileste ca obiectiv stimularea solidarității și coeziunii Uniunii prin promovarea politicilor privind combaterea discriminării, egalitatea de șanse și tratamentul egal pentru femei și bărbați, precum și creșterea implicării cetățenilor în dezbaterile europene.
"Președinția Română va contribui la definirea principiilor următorului Cadru Financiar Multianual 2021-2027. Viitorul buget multianual va trebui să ofere Uniunii resursele necesare pentru atingerea obiectivelor următorilor șapte ani", a mai declarat Petre Daea.

Vizitatori Counter

002954846
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
765
6385
7150
2893987
139926
198557
2954846

IP-ul tau: 34.238.189.171
Server Time: 2019-08-26 04:21:52