Peste 40% evaziune, in sectorul panificatiei

User Rating:  / 0
PoorBest 

paine traditionalaPreşedintele Patronatului Român din Industria de Morărit şi Panificaţie ROMPAN, Aurel Popescu, a declarat joi, la Expoziţia Internaţională GastroPan de la Târgu Mureş, că evaziunea fiscală în panificaţie, în România, depăşeşte 40%, el menţionând că fenomenul este prezent şi în alte ţări din Europa, astfel că se încearcă elaborarea unui regulament european pentru reglementarea domeniului.

"În 2013, când s-a redus TVA, evaziunea fiscală era cam 60%. După reducerea fiscalităţii, evaziunea a scăzut la 30-25%, pentru că atunci autorităţile statului îşi făceau treaba şi efectiv controlau agenţii economici. Acum s-a luat pedala de pe acceleraţie, lucrurile sunt scăpate de sub control şi cred că evaziunea fiscală în acest domeniu sare de 40%", a declarat Aurel Popescu.

Preşedintele ROMPAN a spus că pe tot lanţul cerealier - de la producător agricol, depozitar, comerciant, procesator, morar, brutar şi magazin - morarii şi brutarii o duc cel mai rău, întrucât preţurile la aceştia sunt cele mai mici.

Vizitatori Counter

001024753
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
170
2799
12903
984970
51954
142148
1024753

IP-ul tau: 54.198.52.82
Server Time: 2018-09-22 02:23:48