Peste 40% evaziune, in sectorul panificatiei

User Rating:  / 0
PoorBest 

paine traditionalaPreşedintele Patronatului Român din Industria de Morărit şi Panificaţie ROMPAN, Aurel Popescu, a declarat joi, la Expoziţia Internaţională GastroPan de la Târgu Mureş, că evaziunea fiscală în panificaţie, în România, depăşeşte 40%, el menţionând că fenomenul este prezent şi în alte ţări din Europa, astfel că se încearcă elaborarea unui regulament european pentru reglementarea domeniului.

"În 2013, când s-a redus TVA, evaziunea fiscală era cam 60%. După reducerea fiscalităţii, evaziunea a scăzut la 30-25%, pentru că atunci autorităţile statului îşi făceau treaba şi efectiv controlau agenţii economici. Acum s-a luat pedala de pe acceleraţie, lucrurile sunt scăpate de sub control şi cred că evaziunea fiscală în acest domeniu sare de 40%", a declarat Aurel Popescu.

Preşedintele ROMPAN a spus că pe tot lanţul cerealier - de la producător agricol, depozitar, comerciant, procesator, morar, brutar şi magazin - morarii şi brutarii o duc cel mai rău, întrucât preţurile la aceştia sunt cele mai mici.

PROGNOZA METEO

Vizitatori Counter

000775120
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
2845
4484
27074
714767
89997
147615
775120

IP-ul tau: 23.20.25.122
Server Time: 2018-07-20 09:34:28