Pesta Porcină a ajuns și la Sf.Gheorghe

User Rating:  / 0
PoorBest 

pesta porcina africanaDirectia Sanitar-Veterinara (DSV) Covasna a anuntat, vineri seara, aparitia virusului pestei porcine africane in judet.

Potrivit conducerii institutiei, virusul a fost confirmat la doua cadavre de porci depistate intr-o groapa de gunoi de la marginea municipiului Sfantu Gheorghe.

Din investigatiile preliminare a rezultat ca animalele au fost crescute intr-o gospodarie din municipiu timp de aproape un an, fiind furajate preponderent cu resturi alimentare provenite inclusiv din tomberoane si platforme de gunoi.

"In urma confirmarii diagnosticului de catre Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala Bucuresti (I.D.S.A.) - Laboratorul National de Referinta pentru Diagnostic si Sanatate Animala, serviciile veterinare au intervenit de urgenta. Reprezentantii Inspectoratului Judetean de Politie Covasna au depistat proprietarul gospodariei din care au provenit cadavrele. (...) Gospodaria afectata a fost plasata sub supraveghere oficiala, au fost aplicate masuri de restrictie pentru circulatia persoanelor, animalelor, produselor, subproduselor si mijloacelor de transport. De asemenea, s-a procedat la dezinfectia exploatatiei si la ecarisarea cadavrelor", precizeaza directorul executiv al DSV Covasna, dr. Siko Barabasi Sandor, intr-un comunicat de presa.

Focarele de pestă porcină descoperite și confirmate în Timiș, la Belinț și Barna și suspiciunile de la Moșnița, Hereziș și Beba Veche ridică grave semne de întrebare asupra securității sanitare a marelui complex Smithfield, care este pe punctul de a fi închis. Pătrunderea microbului aici ar echivala cu o catastrofă alimentară, doar în Belinș funcționând trei ferme Smithfield cu aproximativ 27.000 capete.

Vizitatori Counter

002954714
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
633
6385
7018
2893987
139794
198557
2954714

IP-ul tau: 34.238.189.171
Server Time: 2019-08-26 03:27:52