MADR: E prematur pentru evaluarea pagubelor provocate de vremea rea

User Rating:  / 0
PoorBest 

Petre DAEAEste încă devreme pentru a se face estimări în ceea ce priveşte pagubele produse culturilor agricole din cauza temperaturilor scăzute şi a vremii nefavorabile din ultimele zile, deşi ploile care au cuprins toată ţara în această perioadă sunt benefice pentru sol şi plante, a declarat Petre Daea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.

"Urmărim cu îngrijorare şi preocupare fenomenele meteo din ultimele zile. Ne bucură faptul că ploile au cuprins toată ţara pentru că solul şi plantele au nevoie de apă, dar ne întristează aceste fenomene extreme. Urmărim evoluţia şi pe urmă vom face determinări în câmp şi vedem gradul de afectare. Este prematur să facem estimări pe producţii. Abia după ce vor trece aceste fenomene se iau probe din teren, se analizează, se vede gradul de afectare şi efectul la nivelul ţării. Din păcate, agricultorii ţării româneşti întotdeauna lucrează sub zodia riscurilor", a declarat, joi, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Petre Daea, citat de Agerpres.

La rândul său preşedintele Ligii Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România (LAPAR), Laurenţiu Baciu, afirmă că fenomenele meteo nefavorabile sunt în evoluţie şi nu pot fi făcute, deocamdată, determinări pe culturile agricole în privinţa pagubelor.

PROGNOZA METEO