Ministrul Agriculturii: Infringementul pentru „Legea 51%” nu va fi aplicat

User Rating:  / 0
PoorBest 

branzeturi romanestiComisia Europeană înţelege poziţia României referitoare la legea "51% produse romaneşti pe raftul supermaketurilor”, a declarat, recent,  Petre Daea, Ministrul Agriculturii, acesta precizând că nu crede că infringementul - o  procedură privind încălcarea de către un stat membru a legislaţiei comunitare - va fi finalizat.

România a intrat în prima etapa a unei proceduri de infringement din cauza legii 150/2016, Comisia Europeană acuzând ţara noastră de încalcarea principiului liberei circulaţii a mărfurilor, prin favorizarea produselor autohtone în dezavantajul celor provenite din import.  

"Cred ca infringementul nu va fi finalizat pentru că suntem în procedura de pre-infringement. Ştiţi, sunt două etape: prima etapa este să comunici în două luni de zile, a doua etapă este avizul motivat, după aceea se continuă disputa în justificări. Sunt elemente încurajatoare legate de faptul că CE a început să înţeleagă poziţia României, care este fermă: Facem tot ce trebuie ca fermierul român să aibă demnitatea lui, să fie respectat, iar produsul românesc să fie acolo unde merită prin calitatea, prin valorea lui", a declarat Petre Daea în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc  la sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltarii Rurale (MADR).

PROGNOZA METEO