Pădurile Romsilva au ars mai mult ca în 2016

User Rating:  / 0
PoorBest 

incendiu padureÎn primul trimestru al anului 2017, incendiile de pădure din fondul forestier administrat de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva s-a apropiat foarte mult de de totalul incendiilor produse în întreg anul 2016, arată datele Romsilva, publicate recent.

Incendiile au afectat 592,3 hectare, pagubele fiind evaluate la 6.700 de lei. Comparativ cu întreg anul 2016, la nivelul fondului forestier proprietate publică a statului, s-au înregistrat 135 de incendii de pădure, care au afectat în total 452,9 hectare, pagubele ridicându-se la 207.628 de lei.

Cele mai multe incendii s-au produs, de la începutul anului, în județele Gorj, 37, Mehedinți, 22, și Alba, cu 17 incendii.

Aproximativ 95% din incendii au fost provocate de focuri nesupravegheate. Regia Națională a Pădurilor – Romsilva recomandă supravegherea focului lângă păduri, iar la plecare, verificarea stingerii acestuia.
Pentru prevenirea incendiilor, angajații Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva iau măsuri de monitorizare a fondului forestier administrat, prin patrule în zonele cu vulnerabilitate sporită la incendii și amplasează panouri avertizoare la limita fondului forestier, la intrarea pe drumurile forestiere și de-a lungul traseelor turistice.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,14 milioane de hectare fond forestier aflat în proprietatea publică a statului.

PROGNOZA METEO