Insecuritate alimentară și probleme de nutriție în Europa și Asia Centrală

User Rating:  / 0
PoorBest 

alimente1Statele din Europa și Asia Centrală au făcut progrese serioase în reducerea prevalenței subnutriției, însă aproximativ 14,3 milioane de femei și bărbați din regiune încă nu primesc produsele alimentare de care au nevoie iar problemele de malnutriție sunt în creștere, potrivit unui raport al FAO publicat astăzi.

Raportul Situația securității alimentare și a alimentației în Europa și Asia Centrală 2017 analizează o gamă de indicatori privind securitatea alimentară și alimentația pentru a evalua progresul statelor în atingerea Obiectivului 2 privind dezvoltarea durabilă (Eradicarea foamei, asigurarea securității alimentare și îmbunătățirea nutriției, precum și promovarea agriculturii durabile) până în 2030. De asemenea, se evaluează valoarea energetică a alimentației, indicatorii de nutriție, cum ar fi oprirea în creștere și slăbirea, anemia, excesul de greutate și obezitatea, precum și schimbarea dietelor și impactul lor asupra diferitor grupuri de populație.

După progrese considerabile în ultimii ani, situația din regiune pare a fi în prezent stagnantă. Prevalența subnutriției a rămas aproape neschimbată în Caucaz și Asia Centrală, conform raportului prezentat la Simpozionul Regional privind Sistemele Alimentare Durabile pentru Diete Sănătoase.

"Sărăcia rămâne singurul și cel mai important obstacol în calea siguranței alimentare", a declarat Vladimir Rakhmanin, director adjunct al FAO și reprezentant regional pentru Europa și Asia Centrală. "Dar există o cale clară înainte. Obiectivele de dezvoltare durabilă sau SDG oferă un cadru puternic pentru a face față provocărilor cu care se confruntă statele din Europa și Asia Centrală ".

PROGNOZA METEO