Românii consumă mai puţină pâine

User Rating:  / 0
PoorBest 

sortimente de paineÎn ultimii ani, consumul de pâine a scăzut, în România, doar într-un an înregistrându-se o scădere de la 98 de kilograme, la mai puțin de 96 de kilograme, a declarat Aurel Popescu, președintele Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificație și Produse Făinoase - ROMPAN.

Pentru a identifica factorii care au dus la scăderea consumului de pâine, Aurel Popescu a anunţat că se va face o verificare a consumului de pâine și de produse de panificație pe piața românească, pentru că "trebuie să știm ce vrea să mănânce românul", dar și ce ar trebui să ofere industria din acest punct de vedere.

"Vom face o verificare pe consum. Este vorba de un studiu serios și profesionist pe care îl va realiza Gallup, ne va costa în jur de 50.000 de euro, dar o să fie așa cum scrie la carte. Ei au mai făcut acum 10 ani un astfel de studiu, care a ieșit foarte bine, dar acum știm ce vrem, ce să întrebăm, pentru că trebuie să știm ce vrea să mănânce românul, iar acest lucru ne va conduce la ceea ce trebuie să facem. Până la sfârșitul anului vrem să avem acest studiu finalizat", a explicat preşedintele Rompan.

PROGNOZA METEO