Casa de Comerț Agroalimentar Unirea va scoate intermediarii de pe piața agricolă

User Rating:  / 0
PoorBest 

producatori agricoliCasa de Comerț Agroalimentar Unirea, înființată în ianuarie de Ministerul Agriculturii, va fi în măsură să scoată din piață intermediarii de produse agricole, care falsifică prețurile, a declarat în conferința de presă susținută la începutul săptămânii, ministrul Agriculturii, Petre Daea.

Casa de Comerţ Agroalimentar Unirea îşi propune să crească consumul de produse fabricate în România şi să creeze o reţea naţională de magazine care să concureze cu hipermarketurile şi supermarketurile străine pe o piaţă estimată la 20 de miliarde de euro anual. Ministrul spune că rolul entității este de a valorifica produselor agroalimentare, precum şi de a crea unele strategii de dezvoltare şi susţinere a domeniului agroalimentar. În prezent, se organizează activitatea propriu-zisă a instituției, atât din punct de vedere economic, tehnic, cât şi de personal printre primele măsuri figurând găsirea unui sediu provizoriu într-un spațiu pus la dispoziție de RNP ROMSILVA.

Prin această inițiativă Guvernul își propune realizarea unor investiții de 100 de milioane de euro.

Petre Daea a dat asigurări că Unirea organiza un sistem de preluare a produselor de la fermierii pe care marile lanțuri de magazine îi ocolesc pe motiv că nu pot livra cantități suficiente și că va juca un rol important în eliminarea intermediarilor care căpușează lanțul de aprovizionare a populației, ca un instrument valid, așa cum va deveni în scurt timp Casa de Comerț. Ministrul a dat asigurări că din punct de vedere legal înființarea casei de comerț nu va atrage reacții din partea Comisiei Europene, prin faptul că se integrează într-un sistem concurențial specific economiei de piață.

Vizitatori Counter

002585224
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
2911
6505
31545
2502770
199362
193480
2585224

IP-ul tau: 18.212.243.191
Server Time: 2019-06-27 08:10:42