ANGUS Partners Day – cel mai important eveniment al crescătorilor de bovine Angus din țară

User Rating:  / 1
PoorBest 

Angus Partners DayÎn 04 mai 2018 a avut loc la Marpod, la sediul firmei Karpaten Meat GROUP cel mai mare eveniment al crescătorilor de bovine Angus din țară. Este cea de a II-a manifestare de acest tip din ultimii 10 ani din România. Peste 170 de fermieri au fost prezenți la evenimentul Partners Day, manifestare cu un caracter comercial și informativ pentru sectorul de bovine de carne, din rasa Angus din România. Evenimentul cu circuit închis dedicat fermierilor Angus s-a bucurat de un real succes datorită prezenței în număr așa mare a partenerilor și a interesului acestora pentru o colaborare, în vederea continuării dezvoltării sistemului de producție Angus.

Acest eveniment a avut ca scop discutarea strategiei de dezvoltare a sectorului de bovine Angus, a programelor de parteneriat și a viitoarelor planuri de dezvoltare ale grupului Karpaten Meat. Fermierii parteneri s-au întâlnit atât pentru a dezbate provocările majore cu care se confruntă acest sector, dar și pentru a stabili strategiile și dezvoltarea acestor parteneriate. În programul evenimentului au fost incluse atât prezentări de specialitate despre genetica Angus, despre sistemul de ameliorare Bredplan, despre tratamente sanitar-veterinare necesare în ferma Angus, cât și despre carnea de vită premium și informații privind menținerea unui nivel ridicat al calității în tot sistemul de producție, astfel maximizând eficiența și profitabilitatea. Cele mai interesante momente ale zilei au fost: introducerea noului program de parteneriat Leasing Bull, vizitarea fermelor Karpaten Meat (cea mai mare ferma de reproducție de bovine Angus din Europa) şi o masă AngusGRILL – degustare carne de vită Angus – ‘Made in Romania’.

Creșterea bovinelor de carne poate deveni motorul economiei românești, iar de acest lucru sunt deja convinși cei doi investitori elvețieni care au pus bazele acestei afaceri de succes în 2008. “De 10 ani de când am început acest business în România, creștem împreună cu dumneavoastră nu doar o fermă de reproducție de bovine Angus dar și un parteneriat, o prietenie, o familie a iubitorilor de Angus. Am organizat această întâlnire a partenerilor ca să vă mulțumim că ați fost alături de noi pe acest drum, că împreună am reușit să populăm pășunile românești cu peste 33,000 de bovine Angus și că împreună vrem să dezvoltăm mai departe acest sector.” s-a adresat directorul general al grupului de firme Karpaten Meat, Samuel Widmer partenerilor prezenți la întâlnire.

Nu cu mult timp în urmă, în 2013, exact acum 5 ani tot ei organizau primul eveniment Angus din România „1st Beef Day”. Obiectivul curajos al acelui eveniment era atunci ca în următorii ani în Europa să nu se mai vorbească de Angus din Pampas/Argentina ci despre carnea de vită Angus din România. Evenimentul de acum a dovedit că România este pe drumul cel bun, bazele sunt deja create și că nu va mai avea mult până să realizeze acest pas.

Exploatarea taurinelor pentru carne este un sector deosebit de important pentru întreg sectorul zootehnic din țara noastră prin prisma potențialului extraordinar de favorabil pe care îl oferă condițiile pedoclimatice din România.

Numărul mare de participanți prezenți la acest eveniment dedicat afacerii cu vaci Angus ne arată că există fermieri uniți care au un scop comun, care doresc să dezvolte mai departe acest business cât și relațiile de business, contribuind astfel la o dezvoltare puternică a sectorului de producţie a cărnii de vită premium.

Despre grupul de firme Karpaten Meat
Karpaten Meat este una din primele ferme de reproducție a bovinelor din rasa Aberdeen Angus din România, care și-a început activitatea în 2008, importând primele 120 de taurine din Germania. Iată că 10 ani mai târziu a ajuns la un efectiv de peste 8.000 capete bovine Angus. Cum efectivul de bovine a crescut, suprafața terenului alocat acestora s-a extins și echipa a fost nevoită să țină pasul, astfel 10 ani mai târziu, grupul administrează activitatea a 5 ferme, peste 150 de angajați, 10000 de hectare pe care pasc 8000 de vite Angus. Reproducția, îngrășarea și comercializarea de bovine, respectiv comercializarea cărnii de vită Angus – ca și sistem complet – este practicată de aceștia cu succes în ultimii ani. Grupul de firme Karpaten Meat a dat startul modelului de business cu bovine de carne ANGUS în România, prin crearea unui sistem de parteneriat, prin programe oferite fermierilor care și-au întemeiat un astfel de business. Astăzi sistemul de parteneriat număra peste 500 de parteneri, crescători de bovine Angus, iar o parte din ei au fost prezenți la acest eveniment.

Vizitatori Counter

001974092
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
8342
9606
41259
1875423
170692
190766
1974092

IP-ul tau: 54.242.115.55
Server Time: 2019-03-23 22:54:51