AFIR: 90 de zile suplimentare la dispoziția solicitanților pentru încheierea contractelor de finanțare

User Rating:  / 0
PoorBest 

Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) anunţă că a fost modificat Manualul de procedură pentru evaluarea şi selectarea cererilor de finanţare depuse de către solicitanţi pentru a obţine fonduri europene nerambursabile prin intermediul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 — 2020 (PNDR 2020).

Conform noului Manual de procedură, beneficiarii au posibilitatea de prelungire a termenelor prevăzute în 'Notificarea beneficiarului privind selectarea cererii de finanţare şi semnarea contractului de finanţare' pentru depunerea documentelor solicitate, în cazuri justificate şi care pot fi demonstrate în mod concret.

"Din experienţa de până acum, solicitanţii declaraţi eligibili şi selectaţi pentru a obţine finanţare au semnalat faptul că pentru obţinerea anumitor documente (avize, acorduri, autorizaţii) necesare contractării, este nevoie de un timp mai îndelungat pentru emiterea acestora de către instituţiile abilitate. Ca urmare a acestor solicitări, am decis să actualizăm procedurile de lucru, în sensul prelungirii termenelor acolo unde situaţia o impune şi pe baza documentelor justificative primite, astfel încât proiectele selectate să fie contractate și implementate. Această modificare continuă procesul de simplificare şi accesibilizare a obţinerii de finanţare nerambursabilă. Îmi doresc, și am făcut paşi importanţi în această direcţie, ca beneficiarii să fie partenerii noștri, pentru că avem scopuri convergente şi nu antagonice", a declarat directorul general al AFIR, Adrian — Ionuţ CHESNOIU.

Pentru obţinerea prelungirii, solicitantul anunţă în scris Agenţia, privind imposibilitatea depunerii în termen a documentelor solicitate de AFIR pentru încheierea contractului de finanţare, iar experţii din cadrul structurilor teritoriale (Centrele regionale sau Oficiile judeţene, după caz) cărora li s-a repartizat solicitarea, vor analiza posibilitatea acordării unei prelungiri şi o vor supune aprobării managementului superior. Această prelungire se acordă doar dacă este justificată şi însoţită de documente doveditoare. Orice prelungire nu va depăşi termenul de 90 de zile calendaristice precizat în Notificarea beneficiarului privind selectarea cererii de finanţare şi semnarea contractului de finanţare.

În situaţia în care nici în urma prelungirii acordate, solicitantul nu depune documentele necesare contractării, AFIR transmite Notificarea de neîncheiere a contractului de finanţare şi astfel, solicitantul nu va mai putea obţine fondurile alocate conform raportului de selecţie.

Precizăm că modificarea procedurală se aplică tuturor notificărilor aferente rapoartelor de selecţie aprobate după data de 29 noiembrie 2016, în conformitate cu HG nr. 881/ 2016

Vizitatori Counter

001027189
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
862
1744
862
1011736
54390
142148
1027189

IP-ul tau: 54.92.190.11
Server Time: 2018-09-23 10:08:53