10 octombrie "Ziua na'ională a produselor agroalimentare româneşti"

User Rating:  / 0
PoorBest 

cascavalul de saveniPeste 100 de producători autohtoni din mai multe regiuni ale ţării vor participa, între 10 şi 15 octombrie, la un târg organizat în Capitală pentru a sărbători, în premieră, "Ziua Naţională a produselor agroalimentare româneşti", informează Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), într-un comunicat de presă.

"Ziua Naţională a produselor agroalimentare româneşti" se sărbătoreşte, în premieră, pe data de 10 octombrie 2017, ca urmare a adoptării Legii nr. 168/2017 de către Parlamentul României. În cadrul acestei campanii se urmăreşte promovarea produselor obţinute pe teritoriul României din materii prime de bază provenite de la producători români.

În Bucureşti, evenimentul susţinut de MADR şi Primăria Capitalei va fi marcat în Parcul Herăstrău, intrarea Charles de Gaulle, printr-un Târg de produse agroalimentare româneşti la care vor participa peste 100 de producători autohtoni din mai multe regiuni ale ţării.

Aceştia vor aduce, spre vânzare, preparate din carne — cârnaţi, virşli, salam, untură, jumări din carne de porc, slănină, jambon din porc Mangaliţa şi Bazna, produse de panificaţie şi patiserie (cozonac secuiesc, plăcinte, turtă dulce, prăjituri, tort, doboş, ruladă de ciocolată, saleuri, cozonac etc), brânzeturi şi produse lactate (sana, iaurt, kefir, caşcaval, brânză topită, brânză de oaie şi de bivoliţă, caşcaval afumat şi neafumat, smântână, telemea etc).

Pe lângă produsele agroalimentare româneşti, producătorii vor aduce şi flori, produse cosmetice realizate din uleiuri vegetale, obiecte de decor realizate de meşteşugari şi meşteri populari precum ceramică de Horezu sau Corund, ii din borangic, ii de Breaza, opinci, costume populare oltenești, obiecte decorative din lemn, icoane, păpuşi, linguri.

"Ziua Națională a produselor agroalimentare româneşti" va fi marcată în toată ţara prin organizarea de programe şi manifestări educative, de voluntariat, cu caracter social şi ştiinţific, consacrate promovării produselor agroalimentare româneşti şi câştigării încrederii consumatorului.

PROGNOZA METEO

Vizitatori Counter

000633857
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
2324
4703
12319
584220
96349
153041
633857

IP-ul tau: 54.81.112.7
Server Time: 2018-06-19 09:21:48