Proiectul legislativ privind ajutoarele de stat în agricultură şi sectorul forestier publicat de CE pentru consultare

User Rating:  / 0
PoorBest 

Noul proiect de reglementare a ajutoarelor de stat pentru sectoarele agricol şi forestier a fost publicat pe internet pe site-ul Conisiei Europene, în toate limbile oficiale ale UE, instituţiile, autorităţile publice, organizaţiile, companiile şi cetăţenii putând să-şi trimită comentariile până la 24 martie 2014, informează un comunicat al Comisiei Europene (CE) dat publicităţii luni.

Scopul consultării este modernizarea ajutoarelor de stat şi adaptarea lor la noua Politică Agricolă Comună (PAC) reformată şi are loc în cadrul iniţiativei privind modernizarea ajutoarelor de stat în general lansate de CE în mai 2012.

De asemenea, obiectivul noilor reguli propuse este de a indica acele reglementări privind ajutorul de stat necesare pentru aplicarea reformei PAC convenite în decembrie 2013, în special a pilonului de dezvoltare rurală.

Noile reguli ar urma să accelereze procedurile ;i să reducă semnificativ povara administrativă pentru autorităţile publice implicate în acordarea de ajutoare de stat în sectorul agricol. De asemenea, potenţialii beneficiari vor putea să primească mai repede ajutoare de stat.

Aşa-numitul Agricultural Block Exemption Regulation (ABER, care stabileşte regulile ce definesc categoriile de ajutoare de stat care pot fi acordate de statele membre fără notificarea anterioară a CE) este extins pentru a include noi categorii de ajutoare. De exemplu, în baza noilor reguli va deveni posibilă susţinerea cu ajutor de stat a domeniilor forestiere care beneficiază de finanţare de la Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală.

Propunerea extinde, pe de altă parte, şi amploarea liniilor directoare privind ajutoarele de stat în sectoarele agricol şi forestier, respectiv criteriile generale care vor fi folosite de CE pentru a evalua ajutoarele de stat notificate de statele membre. Printre noile prevederi se află şi propunerea de a defini criteriile şi condiţiile de a acorda compensaţii pentru pagubele provocate de animale protejate.

CE va discuta draftul publicat luni cu statele membre în martie 2014, ţinând cont de punctele de vedere ale părţilor interesate. Noile reguli privind ajutoarele de stat în sectoarele agricol şi forestier ar urma să intre în vigoare de la 1 iulie 2014.

Vizitatori Counter

002058047
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
7266
8524
15790
1993972
63961
0
2058047

IP-ul tau: 35.172.217.40
Server Time: 2019-12-09 21:06:48