Piaţa furajelor va fi reglementată de o autoritate

User Rating:  / 0
PoorBest 

furaje animalePiaţa furajelor ar putea fi reglementată de o autoritate, în cazul în care actualul proiect al legii zootehniei supus zilele acestea dezbaterii publice de Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale va fi aprobată de Guvern.

"Ministerul Agriculturii si Dezvoltării Rurale nominalizează autoritatea competentă de reglementare, coordonare, supraveghere, monitorizare şi control în domeniul furajelor şi nutriţiei animalelor. Atribuţiile autorităţii competente se stabilesc prin hotărâre a Guvernului", se arată în proiectul de lege.

Cei care vor lucra în sectorul producţiei de furaje vor fi obligaţi să aibă o licenţă de fabricaţie.

"Licenţa de fabricaţie a nutreţurilor combinate şi a altor produse de uz furajer se acordă operatorilor economici, de către autoritatea competentă, după verificarea respectării condiţiilor prevăzute în codul de bune practici privind producerea nutreţurilor combinate şi al altor produse de uz furajer", prevede proiectul legislativ.

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) va aproba prin ordin codul de bune practici privind producerea nutreţurilor combinate şi al altor produse de uz furajer, după elaborarea de către autoritatea competentă împreună cu reprezentanţii operatorilor economici care desfăşoară activităţi în domeniul producţiei de nutreţuri combinate.

Producătorii actuali de nutreţuri trebuie să ceară licenţa în termen de 60 de zile, de la intrarea în vigoare a legii privind reglementarea sectorului zootehnic. După maximum 30 de zile de la înregistrarea licenţei, autorităţile vor trebui să o elibereze solicitanţilor.

Vizitatori Counter

002070340
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
1062
10435
28083
1993972
76254
0
2070340

IP-ul tau: 3.94.129.211
Server Time: 2019-12-11 03:03:37