Stai la curent cu tot ce misca in agricultura romaneasca. Stiri, sfaturi noutati si anunturi agricole.
Last Updated on Wednesday, 12 July 2017 04:32 12 July 2017 Published on 12 July 2017
User Rating:





Ultimul indice al prețurilor la produsele alimentare al FAO a înregistrat în medie 175,2 puncte în iunie, în creștere cu 1,4% față de luna mai și cu 7,0% față de anul precedent, scrie allaboutfeed.net. Majorarea este rezultatul creșterii prețurilor la grâu și carne.
Indicele FAO este un indice lunar ponderat în funcție de comerț, care urmărește prețurile pieței internaționale de 5 grupuri principale de produse alimentare.
Creșterea prețurilor
Indicele prețurilor la cereale din FAO a crescut cu 4,2% în cursul lunii, pe fondul creșterii prețurilor la grâul de proteine de înaltă calitate din cauza deteriorării condițiilor de cultură din SUA. Prețurile la porumb, în schimb, au scăzut după ce în America de Sud s-au înregistrat recolte record. De asemenea, indicii prețurilor FAO pentru carne și produse lactate au crescut, în timp ce cele pentru uleiurile vegetale și zahărul au scăzut.
Stocurile de cereale sunt în creștere
În ciuda înăspririi condițiilor de aprovizionare cu grâu înalt de proteine, aprovizionarea cu cereale globale este probabil să rămână abundentă în anul următor, potrivit ultimelor cereri de cereale oferite de FAO. FAO a revizuit prognoza din iunie pentru producția globală de grâu în 2017, ridicând în același timp cele ale porumbului și orezului. Producția globală de cereale în acest an este de așteptat să totalizeze 2.593 de milioane de tone, aproximativ cu 0,6% sub cea din 2016. Se așteaptă ca stocurile mondiale de cereale să se extindă până la un nou record record de aproximativ 704 de milioane de tone.
































Petre Daea: Politica Agricolă Comună nu este un act contabil, ci un concept subordonat existenţei...





