România prezentă la "Săptămâna Verde” de la Berin

User Rating:  / 0
PoorBest 

saptamana verde berlinMinistrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, împreună cu secretarul de stat, Daniel Dumitru Botănoiu, au participat în data de 16 ianuarie 2015 la deschiderea celei de-a 80-a ediţii a Expoziției internaţionale „Săptămâna Verde” (Grune Woche), târg internaţional de alimentaţie şi agricultură, care se desfăşoară în fiecare an la Berlin, Germania.

Cei doi oficiali au vizitat standul României, unde sunt expuse produse precum brânzeturi, produse procesate din carne, vinuri, palincă, uleiuri, gemuri, zacuscă, produse de patiserie. Faţă de anul 2014, când pavilionul naţional a fost organizat pe o suprafaţă de 266 metri pătraţi, anul acesta suprafaţa de expunere dedicată producătorilor români din sectorul agroalimentar românesc este mai mare, respectiv 327 metri pătraţi. Totodată, şi numărul operatorilor prezenţi la Săptămâna Verde a crescut de la 22 de expozanți în 2014, la peste 30 în 2015.

Cu acest prilej, Daniel Constantin a vorbit despre strategia de promovare a produselor agroalimentare a Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, amintind şi faptul că România înregistrează, pentru al doilea an consecutiv în ultimele două decenii, excedent la balanţa comercială cu produse agroalimentare.

"Cel mai mare excedent comercial de produse agroalimentare din istoria post decembristă a României s-a înregistrat în primele 10 luni ale anului 2014. Valoarea exporturilor a urcat la 4,48 miliarde euro, depăşind cu 496 milioane de euro valoarea importurilor, ceea ce arată că agricultura României se dezvoltă constant. De aceea, pe lângă eforturile de consolidare a producţiei, ne concentrăm şi pe stimularea exporturilor, cu accent pe deschiderea de noi pieţe", a declarat Daniel Constantin.

Pentru a extinde accesul producătorilor români din sectorul agroalimentar pe piaţa germană, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) şi Ambasada României la Berlin organizează în cursul acestei zile o întâlnire cu reprezentanții unui important lanţ de hypermarketuri din Germania. Întâlnirea face parte din seria acţiunilor întreprinse de MADR pentru stimularea relaţionării dintre marile lanţuri de magazine şi producătorii români. De asemenea, oficialii MADR vor participa la Summit-ul miniştrilor agriculturii, întrunire ajunsă la a şaptea ediţie, precum şi alte manifestări şi întâlniri la nivel înalt, ce vor avea loc cu prilejul celei de-a 80-a ediţii a Expoziţiei internaţionale "Săptămâna Verde" (Grune Woche).

Reamintim că, în perioada 16 - 25 ianuarie 2015, are loc la Berlin, Germania, cea de a 80-a ediţie a Expoziţiei internaționale "Săptămâna Verde" (Grune Woche). "Grune Woche", târg internațional de alimentaţie şi agricultură, reprezintă o manifestare unică prin tradiţia sa, prin amploare şi durată. Pe lângă rolul de platformă de afaceri, "Grune Woche" are şi caracterul unui festival al tradiţiilor gastronomice și folclorice având, de asemenea, un impact mediatic de anvergură în Germania, dar şi în plan global.

Vizitatori Counter

002065609
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
6766
8062
23352
1993972
71523
0
2065609

IP-ul tau: 34.225.194.144
Server Time: 2019-12-10 13:25:20