Irigaţiile şi PNDR 2014-2020, discutate la Ambasada României în China

User Rating:  / 0
PoorBest 

vizita Ambasada Romaniei in ChinaSursa foto: MADRIrigaţiile şi Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020, două proiecte prioritare pentru România, au fost prezentate celor prezenţi la Ambasada României în China cu ocazia vizitei facute la Beijing, de secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Botănoiu, pentru a lansa invitaţia de a participa la târgul internaţional INDAGRA 2015.

Potrivit MADR, Daniel Botănoiu a discutat cu reprezentanţii mai multor companii cu privire referitor la investitiile  în sectorul creşterii păsărilor, utilaje agricole şi tractoare, irigaţii, energie alternativă.

În cursul după-amiezii, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a avut o întâlnire la Ministerul Agriculturii din China cu viceministrul Agriculturii, Qu Dongyu. Principalele teme au vizat investițiile chinezeşti în România, deschiderea pieţei chineze pentru produsele româneşti, cum ar fi mierea, vinul, carnea de porc şi pasăre, bovine, lucerna. De asemenea, s-au discutat aspecte referitoare la exportul produselor agroalimentare în China, axate în principal pe cele privind facilitarea schimburilor comerciale de material genetic bovin şi embrioni bovini.

Qu Dongyu, viceministrul Agriculturii din China, s-a arătat interesat de o mai bună prezenţă a produselor româneşti pe piaţa din China, în special a vinurilor româneşti. În acest sens, domnia sa a propus o selecţie de trei vinuri pentru a participa la o competiţie cu celelalte vinuri de pe piaţa chineză. Totodată, oficialul din China a menţionat că apreciază produsele româneşti şi a precizat că există deschidere pentru piaţa chineză, cu respectarea criteriilor privind calitatea, cantitatea dar şi a unui preţ rezonabil.

Alte aspecte abordate în cadrul discuţiilor au vizat cercetarea-dezvoltarea varietăţilor de orez şi a legumelor şi fructelor, în acest sens existând o relaţie de colaborare între instituţiile de profil din România şi China. De altfel, oficialul chinez a precizat că există o relaţie de colaborare agreabilă între cele două ministere ale Agriculturii din România şi China şi a lansat invitaţia către ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, de a participa la târgul agricol din 2016 care se va desfăşura în China.

Între 19 si 23 octombrie 2015, o delegaţie condusă de secretarul de stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Botănoiu, efectuează o vizită oficială în Republica Populară Chineză, Beijing.

Vizitatori Counter

002894651
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
550
6591
550
2858444
79731
198557
2894651

IP-ul tau: 3.227.235.71
Server Time: 2019-08-18 01:59:18