Concursurile GastroPan 2016: iată câştigătorii secţiunii de Gastronomie!

User Rating:  / 0
PoorBest 

img 3537

În cadrul Concursurilor GastroPan 2106 s-a premiat cel mai reuşit, apetisant, elegant, estetic şi sănătos platou culinar pregătit individual şi în echipă, precum şi cele mai uimitoare creaţii artistice ale celor mai talentaţi sculptori în fructe şi legume. Aflaţi cine sunt câştigătorii categoriilor Platouri culinare reci şi Sculptură în legume şi fructe!

Platouri culinare reci estetice cu gustări sănătoase

La această categorie, concurenţii (care au concurat fie individual fie în echipe) au avut sarcina de a prezenta un platou festiv la alegere (carne, vânat, pasăre, peşte, crustacee cu garnitură şi sosul adecvat), prezentat rece – pentru 8 persoane folosind orice tip de ingrediente (legume, brânzeturi, carne, peşte şi preparate marine, aluaturi, condimente, mirodenii, sosuri), care susțin stilul de viață sănătos al consumatorilor.

img 3558Locul I la individual a fost câştigat de Citacu Gheorghe de la Restaurantul Rosettya din București. Câştigătorul a pregătit un platoul festiv cu muşchiuleţ de mangaliţă şi cocoşel pitic cu ierburi în mantie de morcov, duet din curcan de casă cu piept de raţă afumat, caise uscate în chemise cu seminţe de in, iepure de curte cu stafide, ardei roşu şi urechi din lemn învelit în foiţă fină de creson (untişor) şi păstârnac, sferă din conopidă cu charpir de gutui şi mere verzi, budincă de morcov pe cruton de biscuite pe hrişcă (bio), trio de ţelină, fasole neagră şi linte, sos de roşii uscate şi seminţe de pin, chutney de stafide cu ghimbir, pesto din ierburi aromate.

La categoria Platou festiv pregătit de către o echipă de bucătari câştigătoare a fost echipa de la Hotel Belvedere de la Brașov:file de somon marinat în suc de lămâie, coadă de homar infuzată în suc de portocale, file de halibut copt în mantie de spanac, biscuite din făină de migdale cu cerneală de sepie umplut cu rulada din creveţi şi pralina din mousse de morcovi, panna cotta din conopidă cu folie de ardei gras şi perle de ceapă cu caviar, discuri sărate, cartof yukon cu brunoise de legume, micro-salată crescută în apă, emulsie de leurdă aromată cu sirop de soc, muştar franţuzesc aromat cu miere de albine şi mărar, salsa de mango.

img 3636Lista câştigătorilor:

Locul I (individual): Citacu Gheorghe - Restaurant Rosettya - București

Locul I (echipă): Hotel Belvedere - Brașov
Locul II (indivdual): Someșean Emil - Hotel President - Tîrgu Mureș
Locul II (echipă): Casa Boierului din Deal - Buzău
Locul III (echipă): Liceul Tehnologic Constantin Brâncuși - Covasna

Decoraţii impresionante sculptate din fructe şi legume

img 3642La această categorie, concurenţii au avut sarcina de a sculpta decoraţii de nuntă din fructe şi legume. Cele mai frumoase creaţii artistice au fost sculptate de către Stigleț Angelica de la Autoelys Frasin SRL din localitatea Frasin, şi Foris Kinga de la Castel Haller din Tîrgu Mureș.

Lista câştigătorilor:
Locul I: Stigleț Angelica - Autoelys Frasin SRL – Frasin (Suceava)
Locul I: Foris Kinga - Castel Haller - Tîrgu Mureș
Locul II: Manea George - Panda Express Food SRL - Constanța
Locul III:Kadar Csaba - Restaurant Memo 10 - Cluj Napoca

Felicitări tururor concurenţilor pentru ingeniozitate, talent şi profesionalismul cu care s-au pregătit pentru această competiţie!

Mulţumiri juriului care deşi a avut azi o sarcină foarte dificilă, a reuşit să clasifice lucrările spectaculoase din concurs.

Vizitatori Counter

002894515
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
414
6591
414
2858444
79595
198557
2894515

IP-ul tau: 3.227.235.71
Server Time: 2019-08-18 01:35:59