Bilantul agriculturii în 2015 a fost prezentat în cadrul conferintei PRIA Agriculture

User Rating:  / 0
PoorBest 

Raluca Voivozeanu fotoRaluca VoivozeanuMinistrul Agriculturii, Daniel Constantin, a participat luni, 14 septembrie, la conferinţa PRIA Agriculture, care a avut loc la Bucureşti, la hotelul Radisson Blu, sala Atlas, începând cu ora 10:30, se arata intr-un comunicat de presa remis redactiei www.agroazi.ro.

Conferinta PRIA Agriculture a fost cel mai important eveniment al toamnei pentru agricultură si a reprezentat o reală platformă de dezbatere între autorități, fermieri, procesatori, marii retaileri si alte companii care îsi desfășoară activitatea în acest sector.

Anul acesta, seceta a creat probleme mari agricultorilor români. Au fost afectate recoltele din 2015 și sunt amenințate și îsământările de toamnă. În acest context, Ministrul Agriculturii a prezentat programul național de reabilitare a sistemului de irigații în cadrul PRIA Agriculture. De asemenea, Daniel Constantin a mai abordat teme despre plata subvențiilor, cooperativele agricole, scăderea TVA la alimente și fondurile europene.

Printre temele de actualitate abordate de lectori în cadrul conferinței PRIA Agriculture se regăsesc: fondurile europene – bilanț 2015 și ce trebuie să facem în 2016 pentru a atrage mai multe fonduri, dar și împortanţa colaborarii dintre producatori, procesatori şi retaileri în România.

De asemenea au fost dezbateri între lectori despre prețul alimentelor și scăderea TVA-ului la 9%. Am aflat ca există statistici conform cărora, dupa scăderea TVA la alimente, a crescut consumul.

Printre temele de actualitate abordate de lectori în cadrul conferinței PRIA Agriculture se regăsesc: fondurile europene – bilanț 2015 și ce trebuie să facem în 2016 pentru a atrage mai multe fonduri, dar și împortanţa colaborarii dintre producatori, procesatori şi retaileri în România.

De asemenea au fost dezbateri între lectori despre prețul alimentelor și scăderea TVA-ului la 9%. Am aflat ca există statistici conform cărora, dupa scăderea TVA la alimente, a crescut consumul.

Cristian Popescu, Managing Associate la Popovici Niţu&Asociaţii. A discutat despre deficiențele majore ale Legii 17/2014 privind vanzarea terenurilor din extravilan din cauza cărora, ferimerii nu pot valorifica și finaliza antecontractele/promisiunile de vânzare cumpararede teren încheiate anterior intrării în vigoare a Legii 17/2014.

PRIA Agriculture face parte din seria de conferințe PRIAevents organizate de specialiști cu o experiență de peste 10 ani în organziare de evenimente.

"Conferinta PRIA Agriculture a reprezentant întâlnirea toamnei în agricultură, și a adus în acelasi loc reprezentanți ai autorităților, asociații, fermieri, procesatori, retaileri și alte companii care ativează în agricultură. Am facut bilanțul lui 2015 și am identificat oportunități pentru 2016”, a declarat Raluca Voivozeanu, organizatoarea PRIA Agriculture, care a fost și moderator al aceastei conferințe.

Conferinţa PRIA Agriculture s-a desfășurat în colaborare cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, cu sprijinul Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane (AHK Romania), al portalului Econet România, al Camerei de Comerț și Industrie Franceză în România (CCIFER) și al Camerei de Comerț și Industrie a României. Are ca parteneri Popovici, Niţu&Asociaţii, Azomureş, LAPAR și InEvent.

Conferinţa a reunit 200 de participanţi dintre care: reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii si Dezvoltării Rurale, reprezentanţi ai APIA, PNDR, reprezentanţi ai ASAS şi ai institutelor de cercetare agricolă, membri ai asociaţiilor LAPAR, AMRCR, Romalimenta, Rompan, APRIL, UPCPR, reprezentanţi ai companiilor care activează în agricultură, reprezentanţi ai camerelor de comerţ şi ai ambasadelor, reprezentanţi ai companiilor FMCG, reprezentanţi ai Băncii Mondiale, ai băncilor și societăților financiare din România, ai societăţilor de asigurări, consultanţi, precum şi reprezentanți ai mass-mediei.

Despre PRIAevents

PRIAevents - experţii tăi în evenimente! Noi aducem informaţii de ultimă oră şi trend-uri în business prin intermediul conferinţelor organizate. Echipa PRIAevents cu o experienţă de peste 10 ani în organizarea evenimentelor premium pentru zona de business va găsi cele mai bune metode pentru a vă garanta ROI şi pentru a croi un eveniment special pentru dvs.

Dezbatem cele mai fierbinţi teme, aducem cei mai importanţi speakeri, reunim în audienţă participanţi care corespund cu target-ul tău.

Fie că doreşti ca evenimentul să aibă loc în Bucureşti sau în alte oraşe din ţară, PRIAevents se focusează pe audienţe B2B sau B2C. Experţii noştri în evenimente vor şti să vă sfătuiască şi să vă propună cel mai inovativ şi cel mai potrivit eveniment. De asemenea, noi livrăm traininguri pentru diverse sectoare de business atât intr-o sală de conferinţe cât şi online.

Dacă vrei să organizezi o gală, o conferinţă, un training, o competiţie sportivă, un eveniment de lansare a unui produs B2B sau B2C, poţi apela cu cea mai mare încredere la experţii noştri. Experienţa, abilităţile, viziunea creativă şi orientarea noastra spre ROI pentru fiecare partener ne califică a fi alegerea potrivită pentru evenimentele de succes.

Vizitatori Counter

002065515
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
6672
8062
23258
1993972
71429
0
2065515

IP-ul tau: 34.225.194.144
Server Time: 2019-12-10 13:15:10