Piata Mica din Sibiu găzduiește Festivalului gastronomic Gustos

User Rating:  / 0
PoorBest 

branzeturi romanestiUniversitatea "Lucian Blaga" din Sibiu reunește producătorii locali și reprezentantii restaurantelor, în cadrul Festivalului gastronomic Gustos, eveniment ce se desfășoară în 9 septembrie, în Piața Mică din Sibiu.

Producatori locali care sunt exclusiv studenți sau absolvenți ai Facultății de Științe Agricole, Industrie Alimentara și Protecția Mediului (SAIAPM) ai ULBS și ai partenerilor de la Universitatea de Știinte Agronomice si Medicina Veterinara (USAMV) din București vor prepara rețete tradiționale sibiene, în 9 septembrie 2017.

"Universitatea "Lucian Blaga din Sibiu este unul din promotorii proiectului Sibiu Capitala Gastronomică Europeana 2019, iar prin astfel de evenimente ne dorim să aducem în fața sibienilor și a turistilor produse și preparate sibiene sută la sută, dorim să încurajăm dezvoltarea producătorilor locali, pentru ca ei poartă amprenta autentic locală. Prin ei, Sibiul poate deveni o destinație gastronomică recunoscută la nivel internațional", a declarat prof. Univ. Dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul ULBS.

În cadrul evenimentului va fi organizat un workshop în care producătorii locali și reprezentanții restaurantelor se vor afla la aceași masă, pentru a gasi modalitati prin care sa se realizeze un lant al distribuției cu produse proaspete, locale.

"Proiectul n-a fost gândit inițial ca un festival gastronomic, ci ca un târg de produse tradiționale realizat exclusiv cu absolventi ai Universității Lucian Blaga din Sibiu și ai USAMV din București. Pana acum au fost doua ediții, în care foști studenți care au dezvoltat afaceri în domeniul agricol au venit și și-au prezentat produsele. Încă de la început am urmărit să punem la aceeași masa producători locali și reprezentanți din Horeca. Am dori ca pe viitor să se dezvolte un parteneriat, astfel încât, în restaurantele din Sibiu să găsim cât mai multe produse locale, proaspete. Vrem ca produsele care pot fi asigurate de producătorii locali să aibă prioritate pentru bucătăriile restaurantelor din Sibiu, care se aprovizionează în principal din marile lanțuri de magazine", a declarat Teodor Boanta, organizatorul Gustos. Romanesc! El a adăugat că "dorim să creăm un circuit care să aibă efecte asupra economiei și turismului pe tot parcursul anului, nu doar în perioada festivalului, o zi, doua pe an".

Vizitatori Counter

002058082
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
7301
8524
15825
1993972
63996
0
2058082

IP-ul tau: 35.172.217.40
Server Time: 2019-12-09 21:09:26