GastroPan: Pâinile Anului 2018

User Rating:  / 1
PoorBest 

Vineri, 20 aprilie 2018, s-au desfășurat concursurile secțiunii panificație din cadrul Concursurilor GastroPan 2018, au fost decernate trofeele pentru cea mai bună pâine artizanală și industrială. Pâinea cu maia lichidă şi seminţe de in, floarea soarelui şi boabe de soia realizată de Voica Silvia Florentina de la Vel Pitar a fost cea mai bună pâine industrială, iar trofeul Pâinea Anului 2018 realizată artizanal în România i-a revenit reprezentantului firmei Megasimitis Srl, Gheambazu Florin Nicolae.

paine industriala loc1Pâinile Anului 2018: pâine industrială de la Vel Pitar şi pâine artizanală de la Megasimitis

La fel ca și anul trecut, și în 2018 atât brutarii artizani, cât și producătorii industriali de pâine au avut șansa de a câștiga trofeul Pâinea Anului 2018, în două categorii diferențiate în funcție de cantitatea produsă și metodele de fabricație – artizanale sau industriale.

Pâinea Anului 2018 fabricată industrial în România

La această categorie concurenţii au avut sarcina de a prezenta o pâine realizată în regim tehnologic industrial, care se produce într-o cantitate mai mare de 300 kg/zi. Cea mai bună pâine industrială a fost creată de Voica Silvia Florentina de la Vel Pitar, şi conţine făină albă de grâu 650, apă, maia lichidă de secară, făina fermentată de secară, sirop de zahăr, făină de malţ de orz, făină neagră de grâu (14%), tărâţe de grâu, boabe de soia 4%, seminţe de floarea soarelui 3%, seminţe de in 3%, drojdie, sare iodată, maia acidă din grâu, făină de malţ din grâu prăjit. Premiații categoriei:

Locul I: Voica Silvia Florentina – Vel Pitar SA, Râmnicu Vâlcea

Locul II: Gál Rozália – Brutăria Bocskor, Sânmatin

Locul III: Caracuda Păunescu Floriana Adelita – Michael Artisan Bakery, Craiova

Pâinea Anului 2018 realizată artizanal în România

La această categorie concurenţii au prezentat o pâine fabricată în proces artizanal, care se produce într-o cantitate mai mică de 100 kg/zi. Cea mai bună pâine artizanală în 2018 este brutarului Gheambazu Florin Nicolae realizată din făină, apă, cartofi, maia şi sare. Premiaţii:

Locul I : Gheambazu Florin Nicolae – Megasimitis Srl, Constanţa

Locul II: Cristolovean Elena – Mons Mellis - Transylvania Dreams, Hărman

Locul III: Bocskor István – Brutăria Bocskor, Sânmartin

Creaţii Artistice din Aluat de Panificaţie cu o tematică de sărbătoare

La secțiunea Panificație a fost premiată și o creație artistică impresionantă din aluat de panificație. Cu ocazia Centenarului Marii Uniri, tematica categoriei Creaţie Artistică din Aluat de Panificaţie a fost ”Marea Unire”. Câștigătorul categoriei a fost Gheambazu Florin Nicolae de la Megasimitis Srl.

Produse de patiserie pentru un stil de viață sănătos

La această categorie concurenţii au avut sarcina de a prezenta un produs de patiserie care sprijină stilul de viață sănătos.

Cel mai bun produs de patiserie s-a dovedit a fi produsul din fulgi de cocos, făină de migdale, ulei de cocos şi sirop de arţar, cu o umplutură din avocado, cacao, ulei de cocos şi sirop de arţar, realizat de către Oprea Alexandru de la compania Ana Pan SA. Premiații categoriei Produse de Patiserie:

Locul I: Oprea Alexandru – Ana Pan SA, Bucureşti

Locul II: Bocskor István – Brutăria Bocskor, Sânmartin

Locul III: Sandu Dumitra – Vel Pitar SA, Râmnicu Vâlcea

Câștigătorul Trofeului Aniversar "10 ani de GastroPan" este Moara Cibin

La noua categorie de concurs, organizată cu prilejul împlinirii a 10 ani de GastroPan au fost premiate cele mai spectaculoase compoziții realizate din zahăr, ciocolată, isomalt, aluat de panificație, fructe sau legume. Cea mai frumoasă compoziție, o piesă realizată din turtă dulce care simbolizează Centenarul Marii Uniri, a fost creată de Moara Cibin din Sibiu.

Felicitări și mulțumiri brutarilor și patisierilor talentați, care prin prezentarea produselor excelente și a creațiilor artistice impozante au demonstrat că meseria de brutar și patisier este mult mai mult decât pare și că talentul și eforturile sunt recunoscute și se pot transforma în artă!

Mai multe informații despre expoziția GastroPan puteți găsi pe www.gastropan.ro sau puteți contacta organizatorii la numărul de telefon 0733-313.043 sau e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. .

Comunicat GastroPan 2018

Vizitatori Counter

002065556
azi
ieri
aceasta Saptamana
Saptamana trecuta
Luna aceasta
Luna trecuta
toate zile
6713
8062
23299
1993972
71470
0
2065556

IP-ul tau: 34.225.194.144
Server Time: 2019-12-10 13:17:53