Cea de-a cincea reuniune GLL, Sinaia 19-20octombrie2017

User Rating:  / 0
PoorBest 

Între 19 şi 20 octombrie 2017 la Sinaia, a fost organizată de către Autoritatea de Management pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală cea de-a cincea întâlnire a Grupului de Lucru LEADER (GLL) din cadrul planului de acțiuni al Rețelei Naționale de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

La eveniment au participat membri ai Grupurilor de Acțiune Locală, precum și reprezentanți ai Unității de Sprijin a Rețelei, ai Serviciului LEADER din cadrul AM – PNDR și ai Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

În cadrul întâlnirii a avut loc un schimb de idei din experiența practică a grupurilor, fiind discutate totodată și aspecte administrative privind depunerea și evaluarea proiectelor din cadrul sesiunilor în desfășurare.

Discuțiile au vizat îndeosebi clarificarea problemelor întâmpinate de GAL și a anumitor aspecte din implementare cu care s-au confruntat pe parcurs privind cheltuieli de funcționare pe sM. 19.4 și verificarea eligibilității proiectelor ce se încadrează în prevederile art. 20/Reg. 1305/2013.

În urma dezbaterilor, s-a constatat necesitatea:

  • creării unei platforme/forum pentru discuții între GAL-uri și AFIR /OJFIR cu privire la problemele întâmpinate în implementare,
  • organizării unor evenimente pe tematici specifice, un exemplu fiind submăsura 16.4, respectiv art. 35 al Regulamentului UE nr. 1305/2013.

Cu ocazia acestui eveniment, s-au efectuat și vizite la două proiecte de succes finalizate prin PNDR, respectiv o fabrică de brichete realizată cu finanțare prin GAL- LEADER și o pensiune agroturistică realizată prin M.313a PNDR din Dâmbovița.

Mai multe detalii despre prezentarile sustinute în cadrul întâlnirii Grupului de Lucru LEADER pot fi gasite pe site-ul rndr.ro, secțiunea Evenimente RNDR - http://rndr.ro/evenimente-rndr.html.

Potrivit RNDR, în cadrul planului de acțiuni al Rețelei Naționale de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 vor fi organizate 24 de întâlniri ale Grupurilor de Lucru LEADER (GLL) în mai multe judeţe ale ţării.

Curs Valutar

PROGNOZA METEO